Expositie ‘The Big City’

Vijftien schilderijen vormen samen de expositie ‘The Big City’. De kunstwerken zijn gemaakt door amateurkunstenaars en op initiatief van breek· tentoongesteld in het Gorcums Museum. De werken symboliseren het hedendaagse stadsleven.

iBeacon technology

De iBeacon Technologie is overgewaaid uit Amerika en gaat uit van een simpel principe: via bluetooth zenden iBeacons een signaal uit dat door een mobiele telefoon kan worden opgevangen.

In Nederland wordt de techniek met name omarmd op congressen en beurzen, en door de grotere musea. Het is een ideaal hulpmiddel om bezoekers rond te leiden en hen te voorzien van tekst en uiteg. In het geval van ‘The Big City’ dus zelfs van geluid.

Kunst komt tot leven

Bezoekers van de tentoonstelling lopen door een ‘geschilderde stad’ die tot leven komt met de iBeacon technologie. Met behulp van deze technologie communiceert elk schilderij een geluid. Nadat bezoekers een speciale app downloaden horen zij via hun koptelefoon, zonder dat zij daarvoor zelf iets hoeven te activeren, de geluiden die passen bij de schilderijen. Van het rinkelen van glas in een glasbak tot …

Het project

Het doel van dit project, was het testen van een nieuwe ervaring binnen een museum. Een nieuwe techniek die de QR-codes en nummertjes doet vervangen. Doormiddel van deze case kon de techniek goed worden gestest en verder ontwikkeld voor nieuwe toepassingen.

  • Concordiastraat 68
  • Studio 20
  • 3551 EM Utrecht
  • info@studiobreek.nl
  • +316 107 149 69